Om företaget

Jofotex grundades 1985 och är en förkortning av John Forssell Textil. Tidigare hade John arbetat på både Fix Trikåfabriker och Fix Jersey som tillverkade och sålde trikåer.
1985 slutade John på Fix Jersey och började istället arbeta som agent för olika trikåtillverkare från Finland, Danmark, England och Italien.
1990 fick ett par av de större företagen svårt att betala ut den provision som de var skyldiga. Istället för pengar betalade de med tyger. Dessa tyger såldes vid det lilla kontoret som då låg vid Vintervadsplan i Söderköping.

1991 erbjöds Jofotex att hyra den gamla taxistationen vid busstationen i Söderköping - då tillsammans med en firma som sålde markiser och persienner. Den totala butiksytan var 45kvm.

Efter ett tag kom bekräftelsen på att affärsidén "snabbt in - snabbt ut till låga priser" lönade sig. Jofotex köper än idag in tyger, utan mellanhänder, direkt från de stora tillverkarna i Danmark, Spanien, Holland, Tyskland och England för att hålla nere priserna. Detta började också våra kunder att upptäcka...

Jofotex hade nu växt ur de redan så trånga lokalerna och 1994 fick vi erbjudande att ta över 500 kvm av före detta Fix' lokaler - en utökning av butiksytan på 455 kvm!

Den första lokalen som togs i bruk öppnade den 4/7 1994. Ett dåligt läge kombinerat med bristande isolering gjorde att vi blev erbjudna en annan lokal på området istället. Med lika stor yta, men med bättre och finare lokaler, parkering i direkt anslutning till affären så finns vi kvar än idag, på Fixområdet, i samma lokaler.

Vi har alltid varit lyhörda för våra kunders önskemål, och har idag byggt upp ett jättesortiment av stickade tyger. Detta tillsammans med modetyger av alla de slag, möbeltyger, gardiner och sytillbehör så törs vi påstå att vi har ett av Sveriges största sortiment!

Idag är Jofotex ett populärt mål för både "vanliga" kunder och turister. Främst på sommaren tar vi emot bussar med shopping- och syintresserade. Vi tar även regelbundet emot sygrupper.

Välkommen till oss!

/John Forssell,
Jofotex Tyger AB.